EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE

Skrivnost za odlično kakovost

Zaradi organskega gnojenja oljčnih nasadov in spomladanskega obrezovanja oljk, Istra, eden najsevernejših oljčnih območij na svetu, nam nudi veliko prednost pri pridelavi vrhunskega oljčnega olja, ki bo navdušilo vaše brbončice.

Skrivnost našega olja leži v nižjih temperaturah, ki omogočajo oljkam krajšo vegetacijsko dobo. Zato oljke začnejo zorenje pozneje kot v južnih regijah, ko je že mimo obdobje visokih temperatur, kar zagotavlja, da kakovost oljčnega olja ostane visoka. Naš izdelek je olje, polno intenzivnega okusa, omamne arome in elegantnih not zelišč.

Ponosni smo na našo regijo in na naše avtohtone sorte oljk.

Avtohtona istrska belica

Z veseljem bi vam predstavili eno izmed naših najboljših sort oljk – Istrsko belico. Po ustnih informacijah se je ta sorta začela širiti po močni pozebi leta 1929 in danes velja za eno najbolj razširjenih sort na tem področju.

Izmed vseh vseh sort je najbogatejša z antioksidanti in je zaščitena z oznako z.o.p (Zaščitena označba porekla). V naših oljčnih oljih Bruno Peroša Cuvee (tukaj) uporabljamo mešanico več sortnih oljk, v kateri ima Istrska belica največji odstotek.

V naši trgovini boste tudi našli prav posebno oljčno olje, pridelano izključno iz oljk avtohtone istrske belice (tukaj).

ZOP
1000 +
Oljk
+
Litrov olja
+
Zadovoljnih strank

Kaj našemu oljčnemu olju doprinese visoko kakovost

bio znak

Certificirano Ekološko oljčno olje

Izbrali smo ekološko pridelavo, saj želimo ohraniti naravo in zagotoviti zdravo, organsko hrano. Pri ekološki pridelavi uporabljamo naravne metode gnojil, namesto umetnih pesticidov in gnojil.

ZOP

Zaščitena označba porekla

Z vključitvijo v shemo z.o.p zagotavljamo vrhunsko kakovost in pristnost pridelka.
Tako so razmerje oljčnih sort, površina zemljišč, ekološka pridelava, postopek stiskanja, hranjenje olja, kemični in senzorični parametri kakovosti pod stalnim nadzorom, kar omogoča sledljivost kakovostnega končnega zaščitenega živila.

Svetloba

Način skladiščenja je izrednega pomena zaradi UV žarkov. Da bi se izognili svetlobi, ki bi vplivale na kakovost našega oljčnega olja, ga hranimo v posodah iz nerjavečega jekla

Temperatura

Skladiščenje je v prostoru pri konstantni temperaturi 16C.

Kisik

V jeklenih posodah olje hranimo pod inertnim plinom, ki preprečuje oksidacijo

Oljarna Bruno Peroša

Radi bi vas seznanili z našo oljarno Bruno Peroša, ki obratuje že od leta 2000. Skozi leta smo oljarno nadgradili in posodobili, da bi zagotovili najvišjo kakovost naših izdelkov.
Oljke predelujemo po kontinuiranem postopku v liniji italijanskega proizvajalca MORI TEM s.r.l Olio-mio, ki je znan po svojih prestižnih naprednih proizvodih za mletje oljk. Stiskanje oljk poteka po metodi “hladno stiskanje“, kar pomeni, da oljčno olje pridobivamo pri temperaturi pod 27 stopinj Celzija s precejanjem ali centrifugiranjem oljčne drozge. To je ključnega pomena za pridobitev ekstra deviškega oljčnega olja, ki ga s ponosom pridelujemo.
Neposredno obrane oljke z dreves so takoj predelane v oljarni, kar nam omogoča, da ohranimo vrhunsko kakovost našega oljčnega olja. Če se sprašujete, o kakovosti pridelanega olja, smo ponosni, da je oljarna Bruno Peroša na seznamu pridelovalcev ekstra deviškega oljčnega olja slovenske Istre z geografskim poreklom in ekološkega oljčnega olja.
Veseli bomo vaših vprašanj in povratnih informacij, zato nas lahko vedno kontaktirate na 041607564 (Bruno).
oljarna Bruno Peroša
Shopping Cart